Best Living Environment

byMUNCH’s “Grønnedalsparken” i Skanderborg er, som den eneste danske kandidat nomineret til prisen “Best Living Environment In The Nordic Countries”, og kæmper mod 4 projekter fra Island, Norge, Sverige og Finland. I indstillingen til nomineringen fortæller flere beboere deres syn på Grønnedalsparken/Højvangen:

“Det er Nordens bedste boligområde – det er der ikke nogen tvivl om. Ud af 1200 så er der i hvert fald 200, som deltager aktivt i at gøre noget godt for hinanden. Det tror jeg ikke på findes andre steder.”

”Højvangen er norden bedste boligområde og det er det fordi der er et fuldstændigt fantastisk fællesskab.”

“Boligområdet gør noget specielt. Du får sammenholdet og du får kærligheden til kvarteret og til andre mennesker.”

Grønnedalsparken/Højvangen er et projekt, hvor vi gennem en helhedsrenovering har gjort det til en attraktiv bydel i Skanderborg og derfor ikke længere er på ghettolisten.

I valget af det bedste projekt, ser juryen blandt andet på fællesskabsfølelse og naboskab, samt arkitekturen og omgivelserne. Vigtigst af alt er dog, at boligområdet værdsættes højt af dem, som bor der.

Projektet er udviklet sammen med JFP, ERIK arkitekter, OJ Rådgivende Ingeniører, RUBOW arkitekter og Schwarz Arkitekter for Skanderborg Andelsboligforening.

No items found.