BispeHAVERNE: Fra beton til grøn bydel

Danmarks første ’Tryghedsrenovering’: Afsondrede kælderrum og dybe overdækkede opgangsnicher er nu blevet til grønne bakkede landskaber i Bispehaven. Se de flotte billeder.

Bispehaven i Hasle er landets mest utrygge boligområde ifølge Politiets Tryghedsindeks 2016. En undersøgelse foretaget af bebyggelsens ejer, Østjysk Bolig, viser samtidig at utrygheden og kriminaliteten hænger nøje sammen med de fysiske rammer.

’Tryghedsrenovering’ er netop i fuld gang, og flere af områderne i det store projekt begynder for alvor at tage form. Gårdrummene åbner sig op og skaber indbydende, grønne udearealer til ophold og aktivitet.

byMUNCHs omdannelsen af boligområdet Bispehaven i Århus har en samlet byggesum på 190.000.000 kr, Projektet er en omdannelse af 133.000 m2 udeareal, svarende til 44 gange arealet af Bispetorv i Aarhus centrum. Opgaven omfatter bl.a. åbning og omdannelse af gårdrummenes parkerings-kælderetage til grønne og levende bykvarterer samt en central bygade langs hele Rymarken med et nyt fælleshus og aktivitetsplads som stedets ’hjerte’.

Hele projektet udføres i samarbejde med LINK Arkitektur, Niras a/s og Enemærke & Petersen a/s som totalentreprenør.

Læs mere om projektet her

No items found.