byMUNCH er eksperter i tryghed

I Vollsmose transformeres 528.000 m2 landskab - svarende til hele 74 fodboldbaner – af byMUNCH til attraktive, grønne og trygge boligområder i Granparken, Bøgeparken, Lærkeparken, Birkeparken og Egeparken. Omdannelserne indbefatter nedrivning af boliger, der skal skabe plads til prioritering af gode og imødekommende byrum for beboerne. Parkerne er en del af Udviklingsplanen for Vollsmose, hvis formål er at forvandle området med helheden for øje, hvor bydelen kommer til at indgå som en integreret del af Odense.

Igennem en række gennemgribende tiltag i omdannelserne sikres tryghed og den menneskelige skala. Gennemgående trafik forbinder områderne på tværs af Vollsmose, boligerne orienteres mod byrummet og sikre ’øjne på gaden’, og boligerne 'trækkes ned til jorden' for at aktivere liv langs og mellem husene. Der arbejdes ligeledes med zoneinddeling af udeområderne, hvilket eliminerer øde områder og gør det nemmere for beboerne at tage ejerskab og føle sig trygge i deres boligområde.

Udviklingsplanen for og transformationen af Vollsmose, sker på baggrund af regeringens lovgivning om parallelsamfund fra 2018, hvor der for områder kaldet ’hård ghetto’, som Vollsmose, udarbejdes en udviklingsplan. I spidsen for transformationen af Granparken, Lærkeparken, Bøgeparken og Egeparken i Vollsmose er Civicas strategiske byggepartnerskab LIVA, bestående af byMUNCH, Enemærke & Petersen, ERIK arkitekter og Sweco, som er et partnerskabet med stort fokus på bæredygtighed. byMUNCH har ligeledes vundet sidste etape i omdannelsen af Birkeparken, med en totalværdi på ca. 450 mio. kr.

Projekterne i Vollsmose falder fint i tråd med tegnestuens andre store omdannelsesprojekter med fokus på tryghed, såsom Grønnedalsparken (Vinder af Skanderborg Kommunes Arkitekturpris og ”Best Living Environment in the Nordic Countries”), Skeldagergårdene (Vinder af Aalborg Kommunes Arkitekturpris), Ellekonebakken og Bispehaven – Danmarks første tryghedsrenovering.

No items found.