byMUNCH udvikler Byrumsguide

byMUNCH har fået til opgave for Skanderborg Kommune at udvikle en byrumsguide, der er en ny tilgang til den traditionelle designmanual. En del af opgaven er at tage fat i rummenes eksisterende kvaliteter, funktioner og inventar for derved at udvikle en ny ‘Hæslig’ smuk Byrumsguide.

Mange byer rundt om i Danmark, omdirigerer trafikken og ligger smukke granittæpper ud mellem husene på de gamle vejarealer, og skaber på denne måde plads til livet mellem husene. Dette er dog en dyr metode der kun har en lille effekt på den designmæssige oplevelse.

Skanderborg har et kæmpe potentiale – nærhed til vand, imponerende udsigt, aktivt kulturhus og handelsliv. Trafikken på Adelgade hindrer gadens butikker, spise- og kultursteder i at trække ud i byrummet. Derfor udarbejdes denne særlige designmanual, som skal bruges som et byudviklingsværktøj. Idéen er at styrke byens hotspots og derved aktivere byens udendørs rum, brande byen, skabe liv og mere handel.

Designmanualen er et redskab der skal medføre at man i fremtiden kan tage rigtige og hurtige beslutninger angående fremtidige inventarudskiftninger, adds ons, drift, økonomi, events, udvikling, begrønning, image mm.

No items found.