Vilde urter og dessert-myrer til indvielsen af Silkeborg Søfront

byMUNCH har tegnet et midlertidigt byrum bygget af 100% genbrugsmaterialer med fokus på biodiversitet og naturoplevelser på Søfronten i Silkeborg, som netop er blevet indviet af byens borgmester til et hyggeligt åbnings- og madevent.

Til eventet var der fint besøg af urtesamler og kok Thomas Laursen, der også er kendt som ”myrermanden”, som kom med inspiration til, hvordan man kan bruge vilde urter i madlavningen, og desuden udfordrede gæsternes smagsløg med blandt andet kandiserede grankogler og dessert-myrer.

Byrummet er designet med fokus på byhaver og udendørs læringsområder til besøgende i alle aldre, og består af forskellige installationer; Naturfortælleren, Den biodiverse have og Naturscenen. Til sammen skaber installationerne Naturlaboratoriet, der formidler fortællinger om stedet, naturen, biodiversitet og visionerne omkring omdannelsen af Søfronten. Alle elementer er bygget ved at genbruge spær konstruktionerne fra det lokale byggeri af ringvejsbroen til opbygningen af blandt andet højbede og opholdsmøbler. Dette initiativ skaber ikke kun fokus på bæredygtighed og genbrug, men forankrer også lokalhistorien og lokalidentiteten i byens fremtidige udvikling. Projektet er startskuddet på udviklingsplanen for Søfronten i Silkeborg, og er lavet i samarbejde med Silkeborg Kommune og støttet af Nordea fonden.

Vi er stolte over at have bidraget til de første faser af omdannelsen af Silkeborgs søfront, og vi glæder os til at opleve livet og naturen i det lille, grønne byrum.

No items found.