byMUNCH vinder Fjernarkiv og Museumsmagasin

byMUNCH er vinder af et nyt kombineret fjernarkiv og museumsmagasin for Københavns Kommune – et projekt på næsten 8000 m2 samt nye omkringliggende udearealer med en entreprisesum på 92 mio ekskl.moms.

Det nye Museumsmagasin omkranses af et blødt, skulpturelt, grønt landskab, der står i kontrast til bygningens stramme og industrielle look. Det bakkede landskab er med til at sikre bygningen for påkørsel, skærme container- og køregård samt give læ ved udendørs opholdsarealer for arkivets medarbejdere.
Man ankommer til grunden via en åbning i det bløde landskab. Her adskilles bil- og lastbiltrafik, hvor bilerne kører mod venstre ind på parkeringspladsen og lastbilerne til højre gennem porten til køregården. Køregårdens hegn og skure begrønnes af vedbend.
På cykel ankommer man ad den ny anlagte cykelsti, der løber langs Erik Husfeldtsvej og Skåne Boulevard. Cykelskuret er placeret i tæt forbindelse med parkeringen og nær hovedankomsten til arkivet. Nye stier forbinder indgangen med parkeringsareal og busstoppestedet ved Skåne Boulevard.
I forbindelse med bygningens indre spiseområde, anlægges et udendørs opholdsareal til arkivets personale. Arealet skærmes af et beplantningsdige der giver læ og privathed til terrassen.
Beplantningen fastholder grundens nuværende vilde karakter og består af fritstående blomstrende træer, vedbend samt blomstrende vildgræs, der kræver minimalt vedligehold.
Beplantningen minimerer den direkte solpåvirkning på facaden i sommerperioden.

byMUNCH vinder opgaven i samarbejde med Base Erhverv, Nord A/S og Viggo Madsen A/S.

Se mere om projektet her

No items found.