Vinder af arkitekturpris 2016

byMUNCH vinder med projektet ‘Torvet’ i Galten midtby Skanderborg kommunes arkitekturpris 2016,  projektet vinder i kategorien ”bedste by- og landskabsmæssige anlæg”.

“byMUNCH har med projektet i Galten midtby, fået skabt et forgangs projekt for udviklingen af mindre bycentre i kommunen og som nu inspirerer til mange fremtidige projekter. Et projekt der spreder sig som ringe i vandet” – Claus Leick – Formand for Miljø- og planudvalget i Skanderborg Kommune.

Fra Miljø- og planudvalget i Skanderborg Kommune skrives der:

På Galten Torv har man ønsket at samle og aktivere. Man vil gerne holde lidt længere på byens borgere og gæster til glæde for foreningsliv, butikker, bibliotek og biograf. Byens centrum skal være et aktivt sted. Det er både lykkedes at samle torvet, at ‘rydde op’ i alle de visuelle forstyrrelser, og samtidig tilføje nye elementer, der kan danne grobund for nye aktiviteter på torvet. Her er siddepladser, en lille fortællescene ved biblioteket, overdækninger af udspændte sejl og tilpasset belysning. Her er derfor muligheder for mange forskelligartede aktiviteter, men også for at pladsen ser fin ud når elementerne ikke er i brug. Projektet er med til at skabe liv mellem husene – og liv i Galten bymidte. Projektet forskønner og er med til at aktivere. Tilsammen har projektet højnet kvaliteten af byrummene i Galten, hvilket fortjener Skanderborg Kommunes arkitekturpris.

Læs artikel omkring udnævnelsen her

Læs mere om projektet her

No items found.