byMUNCH vinder ”Genforeningsparken”

byMUNCH har i dag vundet ”Genforeningsparken” i Aabenraa. Genforeningsparken skal indvies i år 2020 og vil dermed blive et element i markeringen af 100-året for genforeningen. Projektet blev vundet i konkurrence mod blandt andet Schønherr og WAD Landskabsarkitekter.

Forslaget er baseret på et enkelt og tydeligt hovedgreb med Forsamlingspladsen, som det centrale omdrejningspunkt i planen. Herudover foreslås der en række mindre opholdszoner, som omfatter Legeboblen, Blomsternicherne, Soltrappen og Cafépladsen. I forslaget er Forsamlingspladsen det centrale rum, hvor 3000 fodaftryk i belægningen skal fortælle stedets historie som reference til forsamlingen, der stod på pladsen og lyttede til H.P. Hanssen i 1918. I belægningen er der også integreret en tidslinje, der fortæller områdets historie. På pladsen er det også foreslået at etablere vandfontæner til leg. Projektet er vundet i samarbejde med Weile Arkitekter, Urban Power, historisk konsulent Kim Furdal, kunstnerisk konsulent Elisabeth Hertzum, Sloth Møller og Ingeniørgruppen Syd. Projektets anlægssum er ca. 10 mio.

Citat dommervurdering:

”Det er bedømmelsesudvalgets vurdering at de 3000 fodspor sammen med skulpturer og kunst, den foreslåede tidslinje i belægningen foran Folkehjem og de indgraverede citater på siddebænke i området skaber en både subtil og interessant formidling af områdets historie på en måde, som både er relevant i dag og fremtiden. ”

Læs mere her

No items found.