Hjørring Midtby

Klimasikring

byMUNCH’s hovedgreb i Hjørring midtby, er at bruge vandets vej aktivt i bybilledet for derved at forsøge at aktivere handelsgader, der lider under den stigende webhandel. Vi sammenkobler regnvandsproblemer med byfornyelse, forskønnelse, mere handel og aktivitet. På denne måde bliver kommunens pulje økonomier sammentænkt, og der opnås mere værdi for borgernes penge.

Vi tegner det 1 km. lange projekt, som strækker sig fra Sct. Olai Plads nord for byens gågader, slynger sig videre ud i gågadesystemet med Strømgade, Stokbrogade, Kraghvej, Springvandsplads og Jernbanegade for til sidst at løbe over Mammutpladsen og ende syd for Amtsmandshaven i en stor skaterbowle.

Forløbet tager udgangspunkt i hvert steds særlige karakter, hvor forskellige aktiviteter indarbejdes i klimaløsningerne. Regnvandsbassiner bliver på denne måde en aktiv del af byens ophold og aktiviteter, som skaterbane, amfi-opholdsareal, leg mm. Det handler om at vende regnvandet til en aktiv del af byrummet og skabe en grøn og frodig midtby.

Samarbejde:

Hjørring Kommune, Hjørring Vandselskab, Niras og Sweco

Årstal:

2019-2024

Budget:

25,5 mio.

Awards:

Award:

Bæredygtighed:

No items found.

Se andre projekter

Budolfi Plads

Vinder af Aalborg Kommunes Arkitekturpris

Byrum

Bispehaven tryghedsrenovering

Danmarks første tryghedsrenovering

Byrum
Boligområder
Vand / Klima

Vollsmose – Birkeparken

Indstillet til Odense Kommunes Arkitekturpris

Byrum
Boligområder
Skoler / Institutioner / Leg

Genforeningsparken Aabenraa

Indstillet til Aabenraa Kommunes Arkitekturpris

Byrum