Assens Havneplads

Klimasikring og byfornyelse

byMUNCH har arbejdet med at skabe en aktiv og levende havneplads, der i lige så høj grad manifesteres som en havnepark med fokus på biodiversitet. Vi vil på denne måde give Assens et grønt byrum mellem havn og by med en veldefineret pladsdannelse, og samtidig skabe et byrum, der ambitiøst prioriterer bæredygtige tiltag – En grøn midtbyplads der giver mening på flere niveauer både aktivitets-, sundheds- og klimamæssigt. Herved dannes startskuddet til et mere grønt og aktiv moderne Assens. Dommerbetænkning skriver bl.a. at projektet er: ”…et visionært og overraskende forslag til Havnepladsen” og ”Assens nye kulturelle ankerpunkt – en ambitiøs og overbevisende tilgang til en bæredygtig løsning.”

Projektet er støttet af Realdania som en del af indsatsen ”Hovedbyer på forkant”. Her udtaler Astrid Bruus Thomsen, programchef i Realdania følgende: ”Multiteket og havnepladsen bliver et vigtigt mødested, som henvender sig til borgere, turister og andre besøgende i byen – i alle aldre. Projektet er virkelig stærkt, da et nyt by- og landsskabsrum binder handelsgaden og det særlige købsstadsmiljø sammen med havnen og nye byudviklingsområder.”

Den nye Havneplads og Multiteket er en helt central brik i byrådets vision for Fremtidens Assens. Projektet er første skridt af en større udviklingsplan for Fremtidens Assens, hvor byen og havnen bliver tættere forbundet. Omkring her udtaler Elmer Philipsen, formand for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur: ”Vi er landet på en løsning, som i høj grad vil give en sammenhængskraft mellem by og havn, og som vil kunne skabe liv og aktivitet i en helt anden skala, end området kan i dag.”

byMUNCH er hovedrådgiver på Assens Havneplads og er med hele vejen fra skitsering, projektering frem til og med udførelse.

Samarbejde:

Assens Kommune, Realdania og WE Architecture

Årstal:

2020-2023

Budget:

15 mio.

Awards:

Award:

Bæredygtighed:

No items found.

Se andre projekter

Budolfi Plads

Vinder af Aalborg Kommunes Arkitekturpris

Byrum

Bispehaven tryghedsrenovering

Danmarks første tryghedsrenovering

Byrum
Boligområder
Vand / Klima

Vollsmose – Birkeparken

Indstillet til Odense Kommunes Arkitekturpris

Byrum
Boligområder
Skoler / Institutioner / Leg

Genforeningsparken Aabenraa

Indstillet til Aabenraa Kommunes Arkitekturpris

Byrum