Kulturhus og botilbud

Præmieret projekt: ”Projektet fremhæves for sit flotte helhedsgreb, der meget elegant fletter nyt og gammelt og danner en værdig ramme. – Sikre stor kvalitet på alle projektets niveauer, fra den overordnede planlægning helt ned til kantsten og belysning i de vigtige uderum.”

Hovedparten af den tidligere Nordre Skole i Silkeborg er revet ned, og en ny helhedsplan for området er realiseret. Projektet består af et botilbud med 36 boliger for udviklingshæmmede/senhjerneskadede samt et nyt aktivitets- og kulturhus. Projektet har modtaget ”Hædrende omtale” i forbindelse med Silkeborg Kommunes projekt præmieringer. Udearealerne arbejder med en høj grad af synergi mellem botilbud og aktivitetshus. Ambitionen er, at det samlede projekt skal være en gevinst for lokalområdet med mulighed for at trække nyt liv og aktiviteter til dette centrale område i Alderslyst.

Der arbejdes derved med aktiviteter for både botilbud og fritidsliv i udearealerne – Og derved gives beboerne mulighed for at indgå i samfundslivet. Botilbuddet fremstår som et hjemligt miljø i modsætning til et klassisk institutionsmiljø. Her skal se ud, dufte og føles hjemligt. Fra beboernes fællesrum er der udgang til sydvendte fælles terrasser. Og udearealerne byder på egne terrasser, fælles aktivitets rum, samt natur og sansehaver, og giver derfor plads til både det sociale og private liv.

Samarbejde:

Silkeborg Kommune, RUM og Rambøll

Årstal:

2017-2020

Budget:

40 mio.

Awards:

Award:

Bæredygtighed:

No items found.

Se andre projekter

Bispehaven tryghedsrenovering

Danmarks første tryghedsrenovering

Byrum
Boligområder
Vand / Klima

Vollsmose – Birkeparken

Indstillet til Odense Kommunes Arkitekturpris

Byrum
Boligområder
Skoler / Institutioner / Leg

Grønnedalsparken

Best living environment in the nordic countries

Boligområder

Novo Nordisk

Vinder af Hjørring Kommunes Arkitekturpris

Erhverv / Sundhed