Skovbrynet

Vinder af Odense Kommunes Arkitekturpris

At bo i Skovbrynet er at bo som en del af na­turen. byMUNCH har sammen med pluskontoret skabt denne bebyggelse med 58 boliger. Projektet sammenkobler miljøbevidsthed med økonomisk an­svarlighed og poesi og viser fremtidens vej for bære­dygtigt og konkurrencedygtigt alment boligbyggeri. Skovbrynet ligger smukt i landskabet på kanten af byen og tæt ved den grønne kile og skoven som en naturligt grøn bydel. Vi har arbejdet med naturens materialer og rum, som udfordrer det bebyggede og tilfører området nye oplevelser.

Bakketoppen bliver til en stramt udformet jord­skulptur. Blomster skaber kontraster til de farverige inventarer. Skovenes flotte bøgetræer bliver formet og klippet til skulpturelle hække. Og en gummi skulptur midt i bebyggelsen opfordrer til leg, læring og bevægelse. Bæredygtighed er en grundtanke, så vi skabte oplevelserne ud af materialer fra stedet, f.eks. overskudsjord, marksten og regnvand. Klo­akvandet separeres og giver mulighed for at skabe mange oplevelser; vand pjasker og skaber spejle, liv og grønne oaser. Projektet indeholder alle faser og er opført på Kranvej i Odense.

Projektet er udgivet i bogen Global Danish Architecture.

Indstillet til NBOs bostadspris 2012

Vinder af Odinprisen 2012

Samarbejde:

Pluskontoret, OJ Rådgivende Ingeniører og Dansk Boligbyg

Årstal:

2010-2012

Budget:

71 mio.

Awards:

Award:

Vinder af Odense Kommunes Arkitekturpris

Bæredygtighed:

No items found.

Se andre projekter

Bispehaven tryghedsrenovering

Danmarks første tryghedsrenovering

Byrum
Boligområder
Vand / Klima

Vollsmose – Birkeparken

Indstillet til Odense Kommunes Arkitekturpris 2016

Byrum
Boligområder
Skoler / Institutioner / Leg

Grønnedalsparken

Best living environment in the nordic countries

Boligområder

Tranekærvej

Opholdsrum og regnvandshåndtering

Boligområder