Søndersø søbad

byMUNCH står for rådgivningen af Viborg Kommune i forbindelse med Udførelsen af søplanen ved Søndersø og Søndersøbad i Viborg. Med et økonomisk stramt greb omdannes den eksisterende badebro, således en del fjernes og der i stedet tilføjes aktive multimøbler der udfolder sig på forskellig vis og orienterer sig mod den smukke udsigt til Viborg.

Søen er en fredet lokalitet med høj bevaringsværdi, og derfor bearbejdes landskabet ved søens bred så nænsomt som muligt.

Ved Søndersø Søbad etableres der special designet møbler, som forankrer sig omkring den eksisterende badebro. En mindre del af den eksisterende badebro fjernes for at skabe mere udsyn bl.a. mod Viborg domkirke. Der etableres en træterrasse nordøst for søbadet, med bord bænkesæt og grill samt mulighed for at parkerer en mobil sauna. Fra stien og ned til broen lægges beton trin, som varierer i længder og afstand, i skråningen. En terrasse forankrer sig fra fastland til vand og ender ud i flydebroen. Herfra kan man komme helt tæt på vandspejlet.

Ved bådplatformen etableres der forskellige bænkmøbler. Bænkenes høje del fungere som en erstatning for det eksisterende værn og giver samtidig mere komfort og læ. De mindre bænkmøbler kan bruges til ophold og der kan lægges til med kajak eller kano, da højden gør både opstigning og nedstigning muligt.

Samarbejde:

Viborg Kommune

Årstal:

2020

Budget:

Awards:

Award:

Bæredygtighed:

No items found.

Se andre projekter

Budolfi Plads

Vinder af Aalborg Kommunes Arkitekturpris

Byrum

Bispehaven tryghedsrenovering

Danmarks første tryghedsrenovering

Byrum
Boligområder
Vand / Klima

Vollsmose – Birkeparken

Indstillet til Odense Kommunes Arkitekturpris

Byrum
Boligområder
Skoler / Institutioner / Leg

Genforeningsparken Aabenraa

Indstillet til Aabenraa Kommunes Arkitekturpris

Byrum