Tranekærvej

Opholdsrum og regnvandshåndtering

Det nye kollegie ved Tranekærvej er en del af Aarhus Kommunes plan om at fortætte byen og er i et samarbejde mellem byMUNCH og Kollegiekontoret lavet, som en projektlokalplan med efterfølgende projektering og udførsel. De 312 boliger er placeret på Tranekærvej i Vejlby-Risskov, tæt på den gamle landsbystruktur og Vejlby Kirke, og består dels af fornyelse af udearealer, dels af nybygning og dels af ombygning af IBM’s kontorbygninger fra 1960’erne.

Bebyggelsen er splittet op i mindre enheder i forskellige højder, hvilket skaber en menneskelig skala, med nicher til gode grønne uderum med LAR som forskønnende element. Centralt i området placeres et fælleshus, som et mødested for beboerne, og med mulighed for at inddrage den lille p-plads foran fælleshuset ved særlige begivenheder såsom fest, marked, og lignende aktiviteter.

Til alle boliger etableres en privat terrasse/minihave med direkte udgang fra lejligheden, og giver beboerne ejerskab over en del af udearealet. Herved skabes en god overgang mellem privat og fælles områder.

Samarbejde:

Kollegiekontoret, Nordstern, P+P Arkitekter og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen

Årstal:

2017-2021

Budget:

Awards:

Award:

Bæredygtighed:

No items found.

Se andre projekter

Bispehaven tryghedsrenovering

Danmarks første tryghedsrenovering

Byrum
Boligområder
Vand / Klima

Vollsmose – Birkeparken

Indstillet til Odense Kommunes Arkitekturpris

Byrum
Boligområder
Skoler / Institutioner / Leg

Grønnedalsparken

Best living environment in the nordic countries

Boligområder

Skovbrynet

Vinder af Odense Kommunes Arkitekturpris

Boligområder