Genforeningsparken Aabenraa

Indstillet til Aabenraa Kommunes Arkitekturpris

Genforeningsparken skal fungere som et grønt byrum og en vedvarende, historisk markering af 100-året for genforeningen. Arealet foran Folkehjem og Aabenraa Bibliotek omdannes til en Genforeningspark. Et sted, der tiltrækker både lokale borgere, danske og udenlandske turister samt Folkehjems og bibliotekets mange gæster. Genforeningsparken i Aabenraa skal indvies i år 2020 og vil dermed blive et element i markeringen af 100-året for Genforeningen.

I forslaget er Forsamlingspladsen det centrale rum, hvor 3000 fodaftryk i belægningen skal fortælle stedets historie som reference til forsamlingen, der stod på pladsen og lyttede til H.P. Hanssen i 1918. I belægningen er der også integreret en tidslinje, der fortæller områdets historie. På pladsen er der også foreslået etablering af vandfontæner til leg.

Forslaget er baseret på et enkelt og tydeligt hovedgreb med forsamlingspladsen som det centrale omdrejningspunkt i planen. Herudover foreslås der en række mindre opholdszoner, som omfatter Legeboblen, Blomsternicherne, Soltrappen og Cafépladsen.

Samarbejde:

Aabenraa Kommune, Weile Arkitekter, Urban Power, Kim Furdal, Elisabeth Hertzum, OJ Rådgivende Ingeniører og Ingeniørgruppen Syd

Årstal:

2017-2020

Budget:

10 mio.

Awards:

Award:

Bæredygtighed:

No items found.

Se andre projekter

Budolfi Plads

Vinder af Aalborg Kommunes Arkitekturpris

Byrum

Bispehaven tryghedsrenovering

Danmarks første tryghedsrenovering

Byrum
Boligområder
Vand / Klima

Vollsmose – Birkeparken

Indstillet til Odense Kommunes Arkitekturpris

Byrum
Boligområder
Skoler / Institutioner / Leg

Korsør Midtby

Byfornyelse

Byrum
Skoler / Institutioner / Leg
Vand / Klima