Lauritshøj allergivenlige boliger

Med fokus på sundhed og allergivenlighed i såvel projektets boliger og særligt i stedets grønne omgivelserne, bliver Lauritshøj er en levende bydel, som er placeret på tærsklen mellem by og land og opført med fokus på fællesskab og kontakt til naturen.

At forene to grupper, der længe har været i strid med hinanden – beplantning og pollenallergikere, er omdrejningspunktet for at skabe mangfoldighed og fællesskab sammen med tæt naturkontakt til projektets grønne omgivelser i det større boligområde.

Lauritshøj ligger i Skødstrup og med den nyligt opførte letbane ligger den kun et øjebliks transportafstand fra Århus by. Boligerne kombinerer denne nærhed til byen med kvaliteterne ved at bo på landet, f.eks. terrasser med plads til udekøkken, legearealer og til dyrkning af grøntsager i egen have. Boligblokkene ligger i et vifteformet mønster, som optimerer boligernes lysindfald og udsigtsforhold samt forbedrer og afvandingsforhold for terrænet.

Områdets primære vej snor sig gennem bebyggelsens centrum. Her ligger områdets fællesfaciliteter som legepladser, grillpladser og fælleshus, mens små stier leder fra den til de enkelte klynger af boligblokke. Lauritshøjs beplantning udvælges efter hver plantes vand-, luft- og jordrensende evner samt allergivenlighed. Overfladevand ledes via små render til en levende biotop med vandrensende planter, mens man ved opsatte bede og plinte kan læse notater om planternes karakter og rensende evner.

Samarbejde:

AL2bolig, WE Architecture, JWH Arkitekter og Norconsult

Årstal:

2017-2021

Budget:

Awards:

Award:

Bæredygtighed:

No items found.

Se andre projekter

Bispehaven tryghedsrenovering

Danmarks første tryghedsrenovering

Byrum
Boligområder
Vand / Klima

Vollsmose – Birkeparken

Indstillet til Odense Kommunes Arkitekturpris 2016

Byrum
Boligområder
Skoler / Institutioner / Leg

Grønnedalsparken

Best living environment in the nordic countries

Boligområder

Novo Nordisk

Vinder af Hjørring Kommunes Arkitekturpris

Erhverv / Sundhed